Educatie

Met onderstaand educatiemateriaal geven we jongeren en volwassenen inzicht in de complexe vraagstukken binnen de energiesector. Zo zetten we hen aan het denken over hun eigen rol en verantwoordelijkheid.

Lespakket Energy City (basisschool)

Voor groep 7 en 8

Met dit lespakket gaan basisschoolleerlingen praktisch aan de slag met het thema duurzaamheid. Het pakket bestaat uit een presentatie, een quiz en een rollenspel. Inclusief lerarenhandleiding en achtergrondinformatie.

Ontdek het lespakket

Masterclass Energietransitie (voortgezet onderwijs)

Voor 3 & 4 VMBO/HAVO/VWO en 5 VWO (alle profielen)

In één dag(deel) krijgen leerlingen een helder en volledig overzicht van ons huidige energiesysteem, de klimaatproblematiek, en de noodzaak en urgentie van de energietransitie. Deze masterclass van Darel Education bestaat uit discussies, rollenspellen, groepsopdrachten en meer.

Lees meer over de masterclass

Online masterclass Energietransitie (voortgezet onderwijs)

Voor 4 & 5 HAVO/VWO

Net zoals bovenstaande masterclass, maar dan online. Verdeeld over een dag(deel) zijn er twee live sessies van elk ongeveer 60 minuten en een blok van 120 minuten waarin leerlingen zelf of in groepjes aan het werk gaan. De masterclasses worden georganiseerd door Darel Education.

Lees meer over de masterclass

Masterclass Energietransitie voor professionals

Voor professionals die met de energietransitie te maken hebben

Tijdens deze masterclass van Darel Education denken vakcollega’s van verschillende organisaties gezamenlijk na over de uitdagingen van de energietransitie en mogelijke oplossingen. Door inzichten en ervaringen uit de praktijk met elkaar te delen, bouwen we een informele cross-business community op.

Lees meer over de masterclass